Case: Alten

FRIDAY NIGHT WITH ALTEN

ALTEN Sweden har varit en återkommande kund de senaste åren och vi har tillsammans genomfört flera stora konferenser där alla företagets medarbetare samlats under samma tak.

År 2018 fick vi uppdraget att göra en konferens för alla anställda vid samma tidpunkt, men i ett annat format än tidigare. Detta för att minimera resor och därmed möjliggöra för ännu fler medarbetare att vara på plats. 

Vi jobbade fram idén om att låta medarbetarna samlas på sitt “hemmakontor” med sina respektive regionskollegor för att se en livestreamad konferens i talkshow-format, samtidigt med alla sina andra kollegor runt om i landet.

Idéarbetet landade i ett evenemang på en fredag seneftermiddag som vi valde at kalla Friday Night Live with ALTEN.

Medarbetarna bjöds in till fem olika orter runt om i Sverige, utefter regionstillhörighet.
Huvudscenen med kvällens host, Kristoffer Appelqvist, byggdes upp i Göteborg och det var även därifrån sändningen styrdes. För att även få känslan och pulsen från de övriga fyra orterna så återfanns kameramän och reportrar på de orterna för att fånga upp.

På huvudscenen i Göteborg gjordes intervjuer, som i realtid kunde ses på de övriga orterna. Det visades även reportagefilmer från verksamheten med utvalda medarbetare i fokus. Som avslutning på kvällens livesändning genomfördes även en tävling där två deltagare på varje ort tävlade i olika delmoment i en rafflande kamp.
Kvällen avslutades med en festlig mingelbuffé och efterföljande partaj på alla fem orterna.

Evenemanget blev en riktig wow-upplevelse på flera plan. Att visa på bredden i företaget genom allas möjlighet till närvaro då många av medarbetarna inte behövde resa långväga för att kunna delta bidrog till rekordstort deltagarantal!
Flera medarbetare fick bidra i evenemanget i olika roller under livesändningen, bl.a. som reportrar och värdar på scen men även i de reportagefilmer som visades.

Kunden fick en mycket god respons från sina anställda som gillade formatet.
För egen del ställdes begreppet LIVE på sin spets, vilket var spännande, utvecklande men framför allt väldigt roligt. Att få ihop sändningen på alla orter med det goda resultatet var en riktigt boost och gav en känsla av att vilja göra det igen. 

Citat från kund: “Vi är supernöjda med Imponeras levererans och det har vi varit ändå sedan vårt samarbete startade för nu fem år sedan. De har lärt känna oss som bolag och vi gillar deras personliga touch, deras lyhördhet på oss som kund, hur de låter oss vara delaktiga och hur de alltid hjälper oss att leverera inspirerande konferenser och minnen som lever kvar hos våra anställda. Vi kan mycket varmt rekommendera dem till andra, vare sig det gäller stora som små event, fester eller konferenser!”
Andreas Johansson
Event Manager, ALTEN Sverige