Case: Linköpings kommun

Nationaldagsfirande 2020

Vi är upphandlad eventbyrå till Linköpings Kommun sedan 2014 och har genom åren genomfört många olika typer av evenemang i olika omfattningar. Allt från invigningar, konferenser, personalaktiviteter, chefsmöten, mässor och utställningar etc.

Linköpings kommun har årligen arrangerat ett nationaldagsfirande där tusentals Linköpingsbor har samlats i Gamla Linköping kring olika aktiviteter, underhållning och firande. Men detta ställdes in våren 2020, som mycket annat, pga pandemin.

I enlighet med vårt avtal, där vi ska vara en kreativ partner, valde vi att presentera ett nytänkande förslag för 2020 års nationaldagsfirande.

Vi presenterade förslag på programpunkter, upplägg och körschema som resulterade i ett livesänt firande från Gamla Linköping, mitt på dagen, den 6 juni som kunde ses kostnadsfritt via Linköpings kommuns hemsida.

En programledare guidade tittarna genom en timmes program med inslag och inbjudna gäster, flygande reporter som besökte olika platser i Linköping. Självklart blev det också flagghissning samt livemusik från Linköpings Skolmusikkår.

Vi ansvarade för projektledning under förarbetet, genrep och genomförande samt regi.

Vi hade kontakt med alla medverkande och ansvarade för all teknik och kunde tillsammans med våra frilanskollegor producera alla förinspelade filmer och reportage. Vi blev en helhetsleverantör för det digitala nationaldagsfirandet i Linköping – ett format som kunden var mycket nöjd med och där man även kunde se programmet i efterhand på kommunens webbplats.